Project en Startup & Commissioning Engineer
Word jij onze nieuwe collega?

Heb jij kennis van Process Engineering en/of industriële automatisering om de energiesector verder te digitaliseren?

Bij HINT krijg je de kans om digitaliseringsprojecten uit te voeren voor de grootste B2B-klanten zoals Shell, Chevron, Saudi Aramco, Sabic en Dow Chemicals. Je bent betrokken bij alle facetten van de projectuitvoering. Je schrijft functionele- en detailconfiguratie en test specificaties, bestelt hard- en software, configureert de standaard en de eigen softwareproducten, je installeert, traint en ondersteunt onze klanten zodat ze de softwareoplossingen optimaal kunnen benutten. Je vindt het leuk om klanten in het buitenland te ondersteunen. Je reist dan bijvoorbeeld naar Amerika of Azië, want onze softwareoplossingen worden wereldwijd gebruikt. Ben je enthousiast geworden? Lees snel verder en ontdek hoe HINT kan bijdragen aan je ontwikkeling en je carrière.

De vacature in het kort:

 • -Je wordt onderdeel van een compact team met tech-ontwikkelaars, engineers en consultants.
 • -Vereiste opleiding is minimaal HBO industriële automatisering/chemical/
  Instrumentatie/Process Engineering
 • -Voordelen van marktconform salaris, thuiswerken en zakenreizen
 • -Internationaal werken in een dynamische organisatie
 • -Vereiste Kennis en ervaring is minimaal een jaar met software engineering, configuratie, installatie, interfaces (ODBC, TCP/IP, OPC, MODBUS), testen, training en support
 • -Beheersing van de Engelse- en Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk) heeft de voorkeur
 • -Site ervaring met online (analyser/Measurement) instrumenten
 •  

Wat ga je doen?

Samen met het team voer je projecten uit. Je taken zijn: opstellen van een plan van aanpak, specificaties opstellen, softwareconfiguratie, testen software, startup en commissioning, training en klantsupport. Je zorgt ervoor dat onze klanten een goede softwareoplossing krijgen waarmee ze online apparatuur op afstand kunnen uitlezen, configureren, bewaken, bedienen en aansturen. Kostenreductie, digitale veiligheid en gebruiksgemak staan daarbij voorop. Naast het engineeren, vind je het leuk om bestaande en nieuwe functionaliteiten van de applicaties aan de klant uit te leggen. Je kunt jezelf goed presenteren in het Nederlands en in het Engels. Je werkt samen met de klant en weet wat er nodig is om onze producten verder te optimaliseren ten behoeve van de klantwensen.

Waar ga je werken?

De klanten zijn verspreid over verschillende landen, maar vanuit de cloud kun je iedereen bedienen. Het kantoorpand van HINT staat in Wapenveld. Ook is er een vestiging in Houston (Texas – USA). We bieden de mogelijkheid tot thuiswerken maximaal 1 tot 2 dagen per week en hiervoor stellen we apparatuur beschikbaar. De beste ideeën ontstaan in teamverband, om die reden zien we je graag op kantoor. Niet alleen om samen te sparren over de beste oplossingen, maar ook voor het teamgevoel. HINT kent vergoedingen voor zakelijk reizen en klantbezoek in het buitenland.

Over het team

Bij HINT werk je in een klein team met grootse ambities: oplossingen van wereldklasse leveren en koploper zijn in onze markt. Daarvoor hebben we iemand nodig die het HINT-DNA met ons deelt. Iemand die ideeën heeft en net als HINT wil bijdragen aan een betere wereld. HINT zoekt een creatieve en proactieve collega die naast kennis ook over de juiste attitude beschikt. Jij zou jezelf omschrijven als futurist en bent niet bang om het podium te pakken. Wij zijn benieuwd wie je bent en hoe jouw ambities bijdragen aan onze groei. Als jij onze nieuwe project engineer wordt, dan krijg je een prachtige werkplek in een bosrijke omgeving.

De voordelen van HINT

Als project engineer weet je dat er veel vacatures zijn. Daarom geven wij je hierbij 8 redenen om juist bij HINT te solliciteren:

 • -HINT behoort tot de top-10 Technologiebedrijven in de energiesector die klanten helpen om data om te zetten in betrouwbare informatie.
 • -Je werkt voor verschillende klanten, zelfs met de grootste spelers in de energie sector. Deze klanten zijn jouw ambassadeurs voor nieuwe projecten.
 • -Grootse internationale uitdagingen uitgevoerd door een compact team.
 • -Je werkt met geavanceerde technologieën in een sterk veranderende markt en je hebt veel inspraak op het eind resultaat.
 • -Good vibes only! Je krijgt vertrouwen en creatieve vrijheid om in teamverband doelen te behalen.
 • -Je krijgt persoonlijke coaching, de kans om trainingen te volgen en jezelf te ontwikkelen.
 • -Er is ruimte voor jouw ambitie en ideeën om onze producten nog efficiënter te maken.
 • -We betalen je marktconform en geven graag iets extra’s om je te belonen voor je prestaties.
 •  

Solliciteren of extra informatie vragen?

Bij HINT waarderen we een proactieve houding. Laat gerust iets van je horen als je nog vragen hebt of twijfelt of je de juiste match hebt gevonden, zie ook voor meer informatie onze website www.hint-global.com.

Je mag natuurlijk ook direct solliciteren. In beide gevallen bel je Kitty Oosterbaan  via (038)44 323 00 of e-mail je naar: koosterbaan@hint-global.com